De lessen 

De lessen worden verzorgd door een gediplomeerd docent (Conservatorium Gitaar Lichte Muziek) met meer dan 10 jaar leservaring. Verder is er keuze uit een groot aantal stijlen: Pop, Rock, Metal, Jazz, Fusion, Funk, Latin, Blues, Reggae, Country en Fingerpicking, je kan het hier allemaal leren.  

De lessen worden met ondersteuning van de computer (YouTube, Guitar Pro 6) gegeven zodat wij de leerling van professioneel lesmateriaal kunnen voorzien. Ook zijn wij in het bezit van een aantal beproefde lesmethodes en kan er uit boeken gewerkt worden die de leerling meeneemt. De lessen zijn er vooral op gericht de leerling zo snel mogelijk te laten spelen in de stijl van wat hij of zij mooi vindt. Dus van Justin Bieber tot Job For a Cowboy en van Herbie Hancock tot Red Hot Chili Peppers, het is allemaal mogelijk.

Naarmate de leerling vordert en solo’s wil gaan spelen gaan we dieper in op improvisatie en de techniek en theorie daarachter. Ook wordt de nodige aandacht gegeven aan de theorie achter de muziek:

- Akkoordenleer
- Toonladders, modi en arpeggio’s
- Gehoortraining
- Notenschrift (indien gewenst, is niet noodzakelijk)
- Het leren lezen van akkoordschema’s

Voor de voorbereiding op het conservatorium kan je hier ook terecht.

De lessen zijn er verder op toegespitst dat de leerling zijn of haar eigen tempo kan bepalen, dus wordt er op een rustige manier lesgegeven; de gitaar is best een lastig instrument om te bespelen, en niet iedereen leert dit even snel.

 

 
©Van Gennep gitaarles en basles in Almelo. Contact: 0613279977